Start
Nyheter
Nikki
  - MH KORNING
  -

C-kullen 2012
L-kullen 2006
Foto
Filmer
Länkar annat
Kalender
Gästbok
A-kullen 2010
B-kullen 2011
NC-kullen 2007


 
Nikki föddes i Arvidsjaur den 28 juli 2002. Hon har en syster och fyra bröder, Dianastigens U-kull. Jag hämtade henne när hon var 8 veckor, och sedan dess har det hänt en hel del.

Tyvärr var det inte bara roliga saker i början. För att göra en lång historia kort fick "LillNikki" dålig mage. Och det höll i sig... Efter ett flertal veterinärbesök och olika mediciner och skonkost blev det till sist akut röntgen av magen. Det visade sig att hon svalt en sten som satt fast i tarmen. Vi åkte i ilfart till Djurkliniken i Öjebyn där de opererade bort den. Sedan följde en period med tratt, mediciner, febertermometrar och sönderkokt ris och annat trist...

Men sedan dess har hon varit frisk som en nötkärna. Min älskade "lillgumma" som alltid är pigg på nya äventyr.


Nikki är nu 10 år fast uppför sej oftast som 7mån... Hon älskar barn och är själv en suverän mamma.

Hon är höftledsröntgad A/A och har AD UA/UA. Ryggen är röntgad - UA.

Hon är KORAD med ett förstapris i exteriörbedömningen.
Vi har tävlat i lydnad och spår, uppflyttad till lägre spår. Fick en 10:a på spåret - trots att det var renar överallt på första försöket i appellen... Tur man bor där man bor, så hon är van ;) Blev uppflyttad ur appellen på första försöket. Efter det blev det en lång period utan tävlingar - mitt fel. Har problem med ryggen och pga det har det inte blivit av. Nu i höst har vi däremot provat på viltspår för så slipper vi ju åka så långt och det kan vi ju ha praktisk nytta av här i skogen där vi bor... Nikki har godkänt anlag viltspår nu.

Från början var jag fodervärd, men sen 060503 äger jag Nikki. Hon har hunnit bli både mamma och mormor åt underbara hundar. Min fantastiska tjej <3


Nån gång i den här vevan flyttade "gamla" kennelmamman Maria till Umeå och från att ha varit delägare i kenneln en kortare period blev jag då ensam kennelmamma till Dianastigens. Maria har numera kennelnamnet Råvatj och föder upp schäfer och korthårig vorsteh.

 
 
2024 © DIANASTIGENS KENNEL
Skapa din egen komplett hemsida, webbshop, studiosida, sms-betalning m.m hos
Extrasida.se - www.extrasida.se